Tuinaanleg

De juiste uitstraling die past bij uw omgeving.

Jw&J hoveniers logo
De complete tuinaanleg voeren wij in eigen beheer uit. Zo heeft u één aanspreekpunt en blijft het werk overzichtelijk. Het aanleggen van een tuin bestaat uit drie stappen: de voorbereiding, de opbouw en de afwerking. Voor een optimaal resultaat houden wij bij het aanleggen van een tuin rekening met verschillende factoren zoals de grondsoort, de lichtval en de ligging van de tuin.

De voorbereiding voor tuinaanleg.

De eerste stap is het compleet leeghalen van de tuin. Beplanting die we gaan hergebruiken laten we staan of houden we apart. Vervolgens graven wij een laag grond uit waar dat nodig is. Alle bestaande en nieuwe kabels en leidingen worden netjes onder de grond weggewerkt. Waar bestrating komt, wordt er een zandlaag aangebracht. Zodra de juiste hoogte is bereikt, verdichten wij de zandlaag met behulp van een trilplaat. Vervolgens egaliseren wij het oppervlak. De voorbereidende werkzaamheden zijn nu afgerond.
Tuinaanleg JW&J hoveniers
Tuinaanleg-9

De opbouw van uw nieuwe tuin.

Meestal beginnen wij met het aanleggen van de verharding. Dit geeft vorm aan uw nieuwe tuin. Vervolgens leggen wij alle bouwkundige elementen aan. Denk hierbij aan houtbouw, een vijver, een verhoogde bloembak of een tuinmuur. Het aanleggen van de beplanting is de volgende stap. Daarna sluiten wij de elektra aan: uw tuinverlichting, stopcontacten en eventuele beregeningsinstallatie worden aangesloten. Het aanleggen van het gazon is de laatste stap. Hiervoor zijn twee mogelijkheden: gras zaaien of graszoden leggen. Het voordeel van gras zaaien is dat het voordelig is, maar het duurt wel een aantal maanden tot het gazon mooi groen en dichtgegroeid is. Met graszoden leggen heeft u direct een groen gazon, maar graszoden zijn wel wat duurder. Ook halfverharding (zoals grind, split, boomschors, schelpen) leggen wij voor u aan. Om onkruidgroei in de halfverharding te voorkomen, plaatsen wij antiworteldoek.

De afwerking van uw nieuwe tuin.

Bij de afwerking van uw nieuwe tuin zorgen wij ervoor dat de puntjes op de i worden gezet. Wij plaatsen en testen bijvoorbeeld de tuinverlichting en stellen de beregeningsinstallatie af. Ook voegen wij de bestrating. Dit kan met verschillende producten gedaan worden, afhankelijk van uw voorkeur. Zo zijn er onkruidwerende en waterdoorlatende voegproducten, maar u kunt ook kiezen voor inveegzand. Uiteraard leveren wij uw tuin helemaal schoon en netjes op, zodat u meteen kunt genieten van uw prachtige nieuwe tuin.
Tuinaanleg JW&J hoveniers
JW&J hoveniers

JW&J hoveniers

Uw allround hovenier op de Noordwest Veluwe.

JW&J hoveniers heeft jarenlange ervaring met alle hovenierswerkzaamheden. Van tuinontwerp tot tuinaanleg en van tuinadvies tot tuinonderhoud. Voor alle projecten bent u bij ons aan het juiste adres. Ons werkgebied is de Noordwest Veluwe. Hieronder vallen onder andere: Harderwijk, Hierden, Ermelo, Putten, Nijkerk, Garderen, Hulshorst, Nunspeet, Elburg, Epe, ’t Harde, Vierhouten en Uddel. Maar ook daarbuiten willen wij u graag van dienst zijn.

Kosten tuinaanleg.

De kosten van een tuin aanleggen zijn afhankelijk van uw wensen en uw tuin. Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om een offerte te maken.